Nemanja Pribak (©Starsport)
Nemanja Pribak (©Starsport)

Pribak napustio Vošu, sledeća stanica Izrael

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.09.22. | 16:28

Iskusni srednji bek karijeru nastavlja u Hapoel Rišonu

Posle tri godine došlo je do rastanka Vojvodine i Nemanje Pribaka. Samo dva dana pred start ARKUS Superlige, iskusni srednji bek napustio je redove Lala i karijeru nastavlja u Izraelu, u Hapoel Rišonu.

Devetostruki uzastopni šampion Srbije je ovog leta ostao bez čak 12 rukometaša, pa će u odbranu krune u Srbiji sa potpuno novim timom, ali sa istim trenerom, Borisom Rojevićem. Pribak je ušao u 39. godinu života, ali još nije vreme za penziju. Nišlija je tokom bogate karijere branio boje Železničara, Trimo Trebnja, Vardara u dva navrata, Kolubare, Nanta i Bešiktaša, a od 2019. godione je u Novom Sadu.

Izabrane vesti

Pribak se odlučio za Izrael, u kome poslednjih godina ima veliki broj srpskih rukometaša i trenera. Poslednji meč u crveno-belom dresu Voše, iskusni organizator igre je odigrao prošle nedelje u Superkupu Srbije u Loznici protiv Metaloplastike, koju je šampion izgubio (28:29) golom Vojislava Brajovića, 10 sekundi pre kraja.

Za razliku od prethodnih godina, kada je bio jedan od ključnih igrača, Nišlija je u meču sa Šapčanima bio u drugom planu, igrao je tek u finišu. Na poziciji srednjeg beka prednost je dobio Srđan Milić. Pribak je nekadašnji juniorski i seniorski reprezentativac naše zemlje, a od 2014. godine je igrao za Makedoniju.

20.45: (1,45) Vesprem (8,50) PSŽ (3,40)

Ovog leta u Izrael je otišao i iskusni čuvar mreže Svetislav Verkić. On je pojačao redove šampiona ove zemlje, Hapoel Ašdoda. Vojvodinu su napustili i Jovica Nikolić, Nemanja Ratković, Slovenci Gregor Ocvirk i Nejc Žmavc, Mladen Šotić, Aleksa Kljajić, Ahmed Bedui

Bomba prelaznog roka u Srbiji bio je dolazak beloruskog asa Barisa Puhovskog. On je godinama bio jedan od najboljih strelaca Lige šampiona. Bio je stub ukrajinskog Motora iz Zaporožja, redovnog učesnika elitnog evropskog takmičenja. Puhovski bi trebalo da bude vođa nove Voše. Drugo veliko pojačanje je povratak u Novi Sad levog krila, Miloša Grozdanića. Još jedan povratnik je pivotmen Živan Pešić, a dres Voše naredne sezone nosiće i Milan Savić, Marko Vasić, hrvatski internacionalci Marin Buneta i Fran Lučin, kao i tuniški golman Idris Idrisi.

Za razliku od prethodnih šampionata Srbije, Novosađani će ove sezone imati ozbiljne konkurente za titulu u Dinamu iz Pančeva i Metaloplastici.

----------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------



tagovi

RK VojvodinaNemanja Pribak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara